Владика Ярослав у День Незалежності: «Бог на стороні тих, хто бореться за правду, істину, справедливість»

25 серпня 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Український народ у своїй боротьбі за незалежність перебуває під постійною Божою опікою. Такими словами привітав вірних з Днем Незалежності владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький.

24 серпня у катедральному соборі в Дрогобичі владика Ярослав у співслужінні владики Григорія (Комара), єпископа-поімчника Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відслужив Божественну Літургію, під час якої молився за український народ.

Під час Літургії владика Григорій зачитав послання Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ, з нагоди Дня Незалежності.

Після завершення богослужіння єпископи, священнослужителі та вірні взяли участь на міській площі в поминальній молитві за всіх, хто віддав своє життя за Україну.

«Сьогодні Україна святкує День Незалежності, і це свято ми святкуємо у смутку і радості», - зазначив владика Ярослав. За його словами, причиною смутку в цей день є свідомість того, що багато з найкращих синів народу віддали життя за цілісність і соборність Української Держави. Рівно ж в цей день українці радіють, бо народжується нова держава і народ повстає проти зовнішнього агресора.

Владика Ярослав закликав усіх об’єднатись в обороні захисту Української Держави. «Це боротьба світла проти темряви, любові проти ненависті, правди проти брехні», - сказав проповідник. Потрібно, щоб кожен українець взяв на себе особисту відповідальність за дар Незалежності для нашого народу, з посвятою працював для України та за неї гаряче молився.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Григорій (Комар), Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою