Владика Ярослав під час похорону о. Павла Кіндратишина: "Він був прикладом для молодих священнослужителів, завжди ревно виконуючи Божу волю та проповідуючи Боже Слово" [фото]

23 липня 2014
Друк
Фото диякона Олега БІСИКА
22 липня у Катедральному соборі Пресвятої Трійці відбулась заупокійна Божественна Літургія за новопреставленого протоєрея Павла Кіндратишина. Богослужіння та чин ієрейського похорону очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні владики-номіната Григорія (Комара), єпископа-помічника, та чисельного єпархіального духовенства.

Під час поминального слова владика Ярослав пригадав присутнім слова ап. Павла: "Я боровся доброю борнею, скічнив біг – віру зберіг. Тепер же приготований мені вінок справедливости, що його дасть мені того дня Господь, справедливий Суддя" (2 Тим. 4, 7-8). Такі слова у ці дні промовляє покійний о. Павло, який ревно сповнював священиче служіння.

Проповідник пригадав, що початки священичого служіння покійного протоєрея Павла припали на дуже складний час для УГКЦ, яка тоді перебувала в підпіллі. У 1960 році покійний отримав священичі свячення в РПЦ, а вже у 1968 році був прийнятий владикою Йосафатом (Федориком) в лоно підпільної УГКЦ. "Здійснити такий крок - означало наразити своє життя на смертельну небезпеку, однак о. Павло зробив це, слухаючись свого сумління", - зауважив владика Ярослав.

Своєю поставою о. Павло був прикладом для молодих священнослужителів, завжди ревно виконуючи Божу волю та проповідуючи Боже Слово. "Він був готовий завжди до того, щоб постати перед суд Божий, і пам’ятаючи про Боже Царство, намагався жити у святості", - сказав у підсумку єпископ.

Після закінчення Літургії відбулось останнє цілування та прощання з покійним. У супроводі духовенства та мирян із храму Катедрального собору домовину було перенесено та передано землі на міському цвинтарі по вул. Трускавецькій.

Зазначимо, що напередодні, 21 липня, у Катедральному соборі відбувся чин священичого парастасу, який очолив владика-номінат Григорій (Комар). Після завершення богослужіння владика-номінат поділився спогадами про покійного священноєрея. За його словами, своєю життєвою поставою о. Павло Кіндратишин підтверджував слова пророка Давида: "Зрадів я, як мені сказали: «Підемо до дому Господнього!»" (Пс. 122, 1). Останніми роками о. Павло, вже будучи вислуженим священиком Самбірсько-Дрогобицької єпархії, виконував служіння сповідника студентів Дрогобицької духовної семінарії. О. Павло завжди користав з нагоди, щоб звернутись з повчальним словом до майбутніх священиків.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Автор світлин та відео - диякон Олег БІСИК

ФОТОРЕПОРТАЖ

ВІДЕО - Проповідь владики Ярослава

Теми: Григорій (Комар), Дрогобицький деканат, похорон, Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою