У Карітасі розпочалось професійне навчання для психологів та консультантів з питань залежності від алкоголю і наркотиків

09 травня 2014
Друк
Фото БФ "Карітас"
Навчання консультантів
5 травня у Дрогобичі за ініціативи Благодійного фонду "Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії" розпочалось професійне навчання для психологів та консультантів з питань залежності від алкоголю і наркотиків. Навчання, які відбуватимуться на базі Реабілітаційного центру "Назарет", триватимуть впродовж травня-грудня 2014 року.

У день представлення навчальної програми до БФ "Карітас" завітав Володимир Тимошенко (Голова Державної служби України з контролю за наркотиками), Петро Яблонський (представник Народного бюро протидії наркотикам у Польщі), Леся Брацюнь (Голова громадського комітету при Державній службі України з контролю за наркотиками).

"Школа, яку започатковуємо, орієнтована на психологів та консультантів, які працюють із залежними особами", - сказав о. Ігор Козанкевич, Директор БФ "Карітас". За словами священика, в учасники програми вивчатимуть консультування, як правильно ставити діагноз і максимально підібрати індивідуальну програму терапії для кожного клієнта. Важливим елементом програми буде навчання як мотивувати узалежнених до реабілітації і до змін в особистому житті.

Володимир Тимошенко (Голова Державної служби України з контролю за наркотиками) високо оцінив ініціативу БФ "Карітас" та висловив готовність створити єдину навчальну програму для психологів та консультантів, які працюють із залежними особами. Згідно з цією програмою, відбувалось навчання на спеціалізованих факультетах в навчальних закладах.

Зазначимо, що особливий наголос у програмі поставлено на використанні методу терапевтичної спільноти, який полягає в необхідності співпраці між працівниками і клієнтами реабілітаційного центру. Під час занять проводитимуться навчання психотерапії для сімей залежних осіб (як допомогти дітям, батьки яких являються залежними). Використовуватиметься методика системної сімейної психотерапії.

У вишколі беруть участь 35 осіб (Львова, Рівного, Чернігова, Донецька та Дрогобича), які вже працюють з залежними особами. Викладачами є визначні психотерапевти, професори та психіатри з Польщі. Після закінчення передбачено в наступному році продовження і проходження клінічних стажувань у Польщі та річну супервізію.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: карітас

Інші публікації за темою