У Катедральному соборі відбулись дияконські свячення [фото]

23 квітня 2014
Друк
Фото Андрій ГЛАДКИЙ
Владика Ярослав причащає нововисвяченого диякона
22 квітня, у Світлий Вівторок, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час богослужіння єпископ уділив дияконські свячення бр. Олегу Бісику, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

У душпастирському зверненні до вірних єпископ зазначив, що духовне воскресіння людини відбувається завдяки трьом середникам: молитві, Слову Божому і Пресвятій Євхаристії. Завдяки молитві людина зустрічається з Богом та особисто Його пізнає. "На молитві Господь дозволяє нам висловити перед Ним усі наші клопоти, журби та занести прохання з подякою", - додав проповідник.

Слово Боже відкриває людині правду про неї і про Господа, допомагаючи краще і глибше пізнати себе взаємно. Боже Слово проливає світло на все, що відбувається в нашому житті. Для прикладу, під час подорожі учнів до Емаусу, про яку розповідає євангельське читання Світлого Вівторка, Ісус вказує нам, що терпіння - це не прокляття, не беззмістовна кара, але дорога до вічного життя. "Христос, який промовляє до нас, це не є кимось, хто колись жив і помер, але Тим, Хто надалі живе і звертається до нас з того світу, у який ми маємо перейти. Він нам відкриває ширші горизонти, ніж ті, які нам накреслює наш людський розум", - наголосив архиєрей.

Через Євхаристію людина таємничо єднається з Богом. За словами владики, вона є "духовною поживою і джерелом духовного світла для душі". Коли приймаємо Святе Причастя, то тоді Сам Христос замешкує в нас і дає нам силу жити, згідно зі своєю наукою.

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав диякона Олега з радісною подією та подякував усім, хто товаришував йому на дорозі до прийняття таїнства священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ
Автор світлин бр. Андрій ГЛАДКИЙ

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою