Владика Ярослав у 4-у неділю Великого посту: "Віра – це пізнання Бога через безнастанне та необмежене довір’я до Його Особи і вірність Йому"

31 березня 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав уділяє дияконські свячення бр. Віталію Скруті
30 березня, у четверту неділю Великого посту, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному храмі Пресвятої Трійці в м. Дрогобичі. Під час богослужіння єпископ рукопоклав в диякони бр. Віталія Сокруту.

У душпастирському слові архиєрей звернув увагу слухачів на слова Христа: "Все можливе тому, хто вірує". Цими словами, на думку проповідника, Ісус підкреслює необхідність віри для духовного життя у Бозі і з Богом, тому що без неї немає зв’язку з єдиним джерелом життя і духовної сили – з Господом.

Пояснюючи значення слова "віра", владика Ярослав зауважив: "Віра – це пізнання Бога через безнастанне та необмежене довір’я до Його Особи і вірність Йому, завдяки чому ми спроможні сказати що-небудь про Господа". Віруючи, людина приймає Бога, Який об’явив Себе в історії спасіння. "Вершиною об’явлення отого знання про Бога, яке дає нам Отець через Сина, є Дух Святий. Бо Дух Святий є Духом любові. Бог є любов! І ми читаємо у Євангелії, що так Бог полюбив світ, що дав Свого Сина Єдинородного, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне", - додав архиєрей.

Людина, яка шукає Бога, за словами проповідника, в якийсь момент пізнає Його, як доброго Пастиря, "Який є близький, Який переймається нашими труднощами, Який співстраждає нашими болями, Який бере на Себе наші проблеми, Який приходить, як джерело, щоби наповнити і втамувати спрагу людини за Собою". Зокрема, Господь таїнственно приходить в храмі в Пресвятій Євхаристії, укріплюючи та освячуючи душу людини Своєю благодаттю.

Після завершення Літургії о. Ростислав Мелех (священик катедрального храму) від грона священиків та парафіян привітав владику Ярослава з Днем народження та вручив пам'ятний подарунок.

Відтак владика Ярослав привітав нововисвяченого диякона Віталія Сокруту та подякував його батькам, духовним наставникам та всім, хто товаришував йому на шляху до тайни священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор, свячення

Інші публікації за темою