SDE

Владика Ярослав у Хрестопоклінну неділю: "Хрест - це не тільки символ, знак любові, милосердя, це також і вічне питання: Чому добро викликає спротив і ненависть?" [фото]

25 березня 2014
Друк
Фото пре-служби СДЄ
Владика Ярослав вітає нововисвяченого єрея
23 березня, у ІІІ-ю неділю Великого посту, в Катедральному храмі Пресвятої Трійці владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію, під час якої рукопоклав у священичий сан диякона Івана Талайла.

Під час душпастирського слова до вірних владика Ярослав наголосив, що впродовж Великого посту християни прямують слідом за Христом, Який йде на Голгофу, до Хреста, до Своїх страждань та розп'яття, щоб славно воскреснути. "Для того, щоб ми могли бути у цій подорожі поруч із Ним потрібно нам зберегти у своїх серцях Божий мир та звернути свій погляд на Господа, який йде, щоб прийняти Хрест задля нас, заради нашого спасіння, щоб визволити нас від страху смерті, від тривоги яку новітні фараони експансією нашої землі чинять нам перешкоди у святкуванні весни воскресіння на Богом благословенній Українській землі", - додав єпископ.

Відтак проповідник звернув увагу вірних на особливість Хрестопоклонної неділі: "У Третю неділю Великого Посту, коли ми вже пройшли половину цього шляху, Свята Церква пропонує нам живоносне древо Чесного і Животворящого Хреста Господнього, щоб ним ми скріпилися та відважно прямували далі до Воскресіння Христового". За словами єпископа, у Хресті християни споглядають славу Розп'ятого Господа, яку вони покликані зрозуміти, пережити і свідчити своїм життям.

"Христовий хрест є джерелом нашого життя, без нього у світі панували б темрява і зло, він дарунок милосердя Божого не тільки людині, але і всьому творінню", - сказав у підсумку владика Ярослав.

Після завершення Літургії єпископ привітав новопоставленого єрея та побажав йому ревно служити в Христовому Винограднику. Архиєрей подякував родині єрея Івана, а також усім, хто супроводжував його на шляху до священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ
 
Автор світлин Олег БІСИК

Теми: Дрогобицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори