Владика Ярослав в Надвечір’я Богоявлення: "Іти за Христом, якого об’явив Отець, означає жити згідно з Євангелієм" [відео]

20 січня 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав здійснює чин великого водосвяття
18 січня, в Надвечір’я Богоявлення, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича відбулась Божественна Літургія, яку відслужив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні священиків парафії.

Звертаючись до вірних, єпископ сказав: "Сьогодні, в Надвечір’я Богоявлення, Всемилостивий Господь продовжує впроваджувати нас в здійснення одвічного Божого плану спасіння  всього людства". У богослужіннях цього дня Церква закликає вірних думкою поспішити від Вифлеєму до Йордану, де відбуватиметься велике таїнство. "Хрещення Ісуса в Йордані, поява Пресвятої Трійці та просвічення щедрими ласками людського роду – це ті основні правди, які об’являють нам Христа, як правдивого Месію і Спасителя", - наголосив владика Ярослав.

За словами проповідника, якщо людина вирішує в житті йти за Христом, то їй слід поглиблювати свою віру та постійно перебувати у молитві. "Іти за Христом - означає бути в Церкві, бо саме вона і є тією Обіцяною землею, початком Небесного Царства на землі, котра відкривається нам за очищувальними струменями Йордану", - зауважив архиєрей.

Воплочений Бог у хрещенні освячує воду, яка в давнину вважалася стихійним, хаотичним елементом. Проповідник додав, що відтепер вона не тільки перестає бути грізним елементом, але й стає освяченою та отримує здатність освячувати світ.

Після завершення богослужіння надворі, поруч з катедральним храмом, єпископ очолив чин великого водосвяття. "Нехай ця вода, як символ освячення усього творіння, нагадує нам про справжню воду Нетлінного Слова Божого, яким ми спаслись", - побажав вірним єпископ напередодні празника Богоявлення.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ВІДЕОАвтор відеозапису Олег БІСИК

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою