Владика Ярослав привітав від імені духовенства та вірних єпархії новопоставленого єпископа УГКЦ - владику Євгена (Поповича) [фото]

23 грудня 2013
Друк
Фото Степана Павлішака
Спільне фото після Літургії
21 грудня у соборі Святого Івана Хрестителя у Перемишлі відбулась архиєрейська хіротонія митрофорного протоієрея Євгена Мирослава Поповича, яку здійснив Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ. Співсвятителями були Архиєпископ Іван (Мартиняк), Митрополит Перемишльсько-Варшавський, та владика Володимир (Ющак), Єпарх Вроцлавсько-Гданський. Участь в Архирейські Літургії взяли також єпископи Синоду УГКЦ.

Вітаючи новопоставленого архиєрея, преосвященний владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, звернувся до нього, зокрема, з такими словами:

"Преосвященний владико Євгене!
Прийміть мої сердечні вітання з нагоди Вашої Архиєрейської хіротонії.
На землях рідної для Вас Перемишльсько-Варшавської архиєпархії УГКЦ, до душпастирювання в якій Ви тепер приступаєте в новому служінні – Єписокпа-помічника, у різні роки працювали видатні душпастирі, богослови, проповідники та подвижники УГКЦ, які вписали славні сторінки в історію нашої Церкви. Вірю, що Вашою виваженою духовною поставою, мудрістю та життєвим досвідом Ви внесете неповторний вклад у розвиток нашої Церкви у Польщі, вміло зміцнюючи споконвічні духовні традиції, розвиваючи церковну спадщину наших великих предків та використовуючи здобутки сучасності.
Також сподіваюсь на продовження плідної співпраці між Перемишльсько-Варшавською Архиєпархією та Самбірсько-Дрогобицькою єпархією, які хоч зараз і знаходяться в різних державах, проте мають спільні коріння, бо колись становили єдину єпископію, одну з найдревніших в УГКЦ.
В цей особливо значимий для Вас день бажаю Вам, Преосвященний Владико, доброго здоров'я, міцності духу, успіхів у невпинних трудах на благо нашої Церкви та народу на многії і благії літа!"

Нагадаємо, що 4 листопада 2013 року, Святіший Отець призначив митрофорного протоієрея Євгена Мирослава Поповича Єпископом-помічником Перемишльсько-Варшавської архиєпархії УГКЦ у Польщі, надаючи йому титулярний осідок Горрецелії (Horrea coelias). Від 1996 року о. Євген виконував служіння протосинкела архиєпархії та пароха катедрального собору в Перемишлі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Автор світлин - Степан Павлішак
 
ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Євген (Попович), Блаженніший Святослав, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою