Владика Ярослав у Самборі: "Праведник – це людина, яка живе вічним життям вже тут на землі"

17 грудня 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав разом зі священиками у храмі св. Андрея Первозванного у м. Самборі
14 грудня у м. Самборі відбулось святкування храмового празника у церкві св. Андрея Первозванного. З цієї нагоди урочисту Літургію відслужив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні о. Богдана Добрянського (декана Самбірського), о. Миколи Витівського (адміністратора храму) та священиків Самбірського і Мокрянського деканатів.

Звертаючись до вірних, владика Ярослав наголосив, що святий апостол Андрій є прикладом для християн у тому, як віддано потрібно йти слідом за Христом. З юних років св. Андрій віддавав перевагу духовним, вічним цінностям і тому, коли почув проповідь Івана Хрестителя про покаяння, став його учнем. Згодом св. Андрій став першим учнем Христовим, тому й одержав найменування "Первозванний".

Святий апостол Андрій на запитання Христа: "Чого шукаєш?" - відповів: "Де перебуваєш". Тому цей Божий учень, за словами архиєрея, навчає нас любити Божий храм - місце, де перебуває Господь. "Тут кожна людина має можливість зустрітися з Богом, зняти тягар своїх гріхів, омитися спасенною купіллю Святого Хрещення, поєднатися з Христом через Святу Сповідь і Причастя і прикрасити себе небесною благодаттю і чеснотами", - сказав владика Ярослав про Божий храм. 

У храмі Бог навчає християнина святого життя. Зміст такого життя дуже влучно передає притча про милосердного самарянина, яка зачитувалась у храмах в цю неділю. Через цю розповідь Христос навчає нас, що бути досконалим означає чинити щось дуже конкретне й реальне стосовно Бога та ближнього. Саме це своїм життям засвідчили ті, кого ми називаємо святими.

Після завершення богослужіння владика Ярослав освятив приміщення, що знаходяться на другому поверсі катехитичного будинку парафії св. Андрея Первозванного. Відтепер тут діятимуть спортивний та танцювальний зали, а також кінозал. Обладнання для цих приміщень пожертвували парафіяни, а також окремі речі були придбані на кошти, які минулоріч зібрав молодіжний вертеп парафії.

Єпископ подякував о. Миколі Витівському за душпастирське служіння, а також за працю, яку він здійснює як ректор Дрогобицького катехитичного інституту. Зі словами вдячності владика Ярослав звернувся і до парафіян, катехитів та молоді парафії, які вкладають свою лепту і розбудову парафіяльної спільноти.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою