У Дрогобичі члени секти Догнала намагались "зірвати" недільну Літургію в греко-католицькому храмі

26 листопада 2013
Друк
Фото Галини ЛУЦІВ
Сектанти перешкоджають недільній Літургії
Увечері, 24 листопада студенти навчальних закладів та мешканці м. Дрогобича взяли участь у віче на підтримку євроінтеграції. Участь у зібранні, яке відбувалось на площі перед міською ратушею, взяли також представники влади та члени різних громадських організацій.

Захід розпочався спільним молебнем, який відслужили о. Григорій Комар (протосинкел єпархії), о. Іван Паньків (декан Дрогобицький) та інші представники греко-католицького духовенства міста.

Спробу вчинити провокації та зірвати мирний захід здійснили представники "секти Догнала", які, очолювані своїми псевдо-священиками, наблизились до учасників віче та почали у гучномовці викрикувати різні лозунги. Відтак колона з сектантами рушила в бік церкви свв. апостолів Петра і Павла, де намагалась у подібний провокативний спосіб зірвати недільну Святу Літургію, та спровокувати відповідно конфлікт із вірними.

Дізнавшись про це, мітингувальники з міської площі вирушили до храму свв. апостолів Петра і Павла, щоб не дозволити сектантам перервати недільне богослуження. Завдяки громадськості та правоохоронцям сектантів було відтіснено.

25 листопада під час прес-конференції в міській раді, яку зорганізував координаційний комітет віче, священики УГКЦ зазначили, що Українська Греко-Католицька Церква неодноразово зверталась до влади, як на місцях так і на загальнодержавному рівні, щодо загрози, яку несе українському суспільству деструктивна секта Догнала. Зокрема на початку вересня цього року Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, висловив здивування бездіяльністю влади у цьому питанні. «У будь-якій державі органи влади оберігають суспільство своєї країни від присутності, впливу такої особи (Антоніна Догнала – лідера «УПГКЦ»). Чому сьогодні наша держава бездіяльна, я не знаю», - зазначив він.

Додамо, що подібні провокативні дії з боку сектантів-догналітів відбувались біля храмів УГКЦ у різних містах Західної України. У Львові, щоб перешкодити таким провокаціям, 21 листопада 2013 року депутати Львівської міської ради заборонили секті Догнала проводити масові заходи біля храмів м. Львова.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою