У Львові відбулись євангелізаційні реколекції-тренінги для координаторів мирянських лідерів

11 жовтня 2013
Друк
Фото Комісії у справах мирян
Учасники реколекцій
«Церква покладає євангелізацію на кожного з нас, щоб свідчити там, де ми є, іти туди, де не може сягнути єпископ чи священик, налагоджувати контакти зі спільнотами і допомагати священикові на парохії координувати цю працю», – говорить о. Василь Білаш, голова Комісії у справах мирян УГКЦ.

Метою зустрічі, за словами о. Василя, «є допомогти мирянам організуватись у різні спільноти, щоб «рух знизу» був активним, і дбати, щоб наші спільноти були силою Церкви, адже це таке велике – долучитись до місії Церкви!». Для цього, на переконання співорганізаторів, людина має спершу пережити особисту, живу зустріч з Богом. Школа євангелізації святого апостола Андрія (ШЄСА), яка складається з кількох курсів, допомагає людині «познайомитись» і особисто зустрітись через Слово Боже – Євангеліє – з Господом. 

За словами співорганізаторів, школа євангелізації св. апостола Андрія заснована понад 30 років тому в Мексиці. На даний час у кожній країні є філія. В Україні філія заснована у 2009 році. Перший курс відбувся у Брюховичах.

Назва курсу «Нове життя» відкриває правду про те, що «кожен день, який ми живемо, є новим, і усе, що Бог сьогодні дасть тобі і мені, є також новим, відповідно, ти і я можемо стати «новими» у Христі, щодня жити цим новим Божим життям», - наголошує  о. Йоан Лубів (ЧСВВ), проповідник курсу.

Метою курсу, за словами с. Іванни Дмитрів (МНІ), є навчитися жити живим Богом, «котрого зустрічаємо на сторінках  Святого Письма». Використання інтерактивної методики – візуалізація, динаміка, музичний супровід, сценічність – допомагають приймати Слово Боже усією особою. «Малюнки залишаються у нашій пам’яті, бо всі ми родом з дитинства (за Марком Твеном), те, чого ми торкнулись, залишає спогад у серці, музика творить асоціативний образ цілості», – говорить єрм. Йоан.

Курс складається з кількох тем, які послідовно впроваджують людину у нове життя в Бозі: Божа любов, Гріх, Спасіння в Ісусі, Віра, Навернення, Ісус – мій Господь, Обітниця Святого Духа, Плоди, дари і харизми Святого Духа, Спільнота. Центром курсу «Нове життя» є Боже Слово – Святе Письмо як єдине джерело правди і прикладу християнського життя.

З 4 по 6 жовтня у Львові, в реколекційному будинку монастиря св. Альфонса (ЧНІ), відбулися євангелізаційні реколекції-тренінги  для координаторів мирянських лідерів. Організатор: Комісія у справах мирян УГКЦ спільно зі Школою євангелізації святого апостола Андрія (ШЄСА).

За повідомленням
Єпархіальної Комісії у справах мирян

Теми: Комісія у справах мирян

Інші публікації за темою