Архиєрейською Божественною Літургією розпочався навчальний рік для студентів та учнів м. Дрогобича [фото]

03 вересня 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав та учасники Літургії з нагоди початку навчально року
1 вересня, у неділю, у Катедральному храмі Пресвятої Трійці відбулась Архиєрейська Літургія з нагоди початку навчального 2013/14 року Божого. Богослужіння очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Єпископу співслужив о. Антоній Дембінський (ректор Люблінського католицького університету), о. Григорій Комар (протосинкел єпархії та віце-ректор Дрогобицької духовної семінарії), о. Мирон Бендик (ректор Дрогобицької духовної семінарії), а також викладачі та духівники семінарії. Серед присутніх на богослужінні була ректор Дрогобицького педуніверситету професор Надія Скотна, викладачі цього університету, а також вчителі, студенти та учні багатьох навчальних закладів м. Дрогобича. Богослуження супроводжував співом хор "Оранта" Дрогобицької духовної семінарії.

"Дорогі вихованці, будьте сумлінними учнями, бо Ваше навчання – це Ваш найбільший вклад у ваше особисте життя", - звернувся під час проповіді до студентів та учнів владика Ярослав. На переконання єпископа знання потрібно здобувати постійною клопіткою працею. Саме тому архиєрей побажав студентам і учням навчитись шанувати свій час: "Шануйте час, навчаючись, використовуйте кожну хвилину, готуючись до іспитів і заліків, одночасно пам'ятаючи, що найважливіший екзамен – це той, який «складатимемо» на порозі вічності". Отож архиєрей закликав усіх наслідувати приклад євангельського юнака, котрий сумлінно виконував Божі заповіді і шукав глибшого духовного життя, запитуючи Христа: «Учителю благий, що мені робити, щоб успадкувати життя вічне?»" (див. повний текст проповіді владики).

Після завершення богослужіння архиєрей подякував ректорату Дрогобицької духовної семінарії за виховання майбутніх священнослужителів та освятив підрясники для семінаристів 2-го курсу. Відтак священики окропили студентів та учнів свяченою водою.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою