Протосинкел єпархії та Ректор Дрогобицької семінарії взяли участь у телепередачі "Час місцевий"

30 червня 2013
Друк
Фрагмент телепередачі
28 червня на телеканалі "Алсет" у телепередачі "Час місцевий" взяли участь о. Григорій Комар (протосинкел Самбірсько-Дрогобицької єпархії) та о. Мирон Бендик (ректор Дрогобицької духовної семінарії). Ведучий Ігор Пілько на початку прямого телеефіру попросив співбесідників розповісти про значення візиту Блаженнішого Святослава до Дрогобича та Трускавця упродовж 24-25 червня з нагоди 20-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Відтак учасники програми проаналізували діяльність двох Глав УГКЦ - Блаженнішого Любомира та Блаженнішого Святослава. Рівно ж о. Григорій та о. Мирон розповіли про харизму служіння владики Юліана (Вороновського), першого єпископа Самбірсько-Дрогобицького, а також поділились думками щодо єпископського служіння теперішнього єпископа єпархії - владики Ярослава (Приріза), який цього року святкує 50-літній ювілей життя та 25 років священства.

У другій частині телепередачі Ігор Пілько поцікавився у священиків їх думки щодо різних питань, які стосувались як минулого, так і теперішнього. Наприкінці розмови священики торкнулись наболілих питань релігійного та суспільного життя: утворення єдиної Помісної Церкви в Україні, діяльності секти "догналівців", перспективи вступу України до Євросоюзу тощо.

ВІДЕО

Вадеозапис телепередачі надано телекомпанією "Алсет"

Теми: протосинкел, семінарія

Інші публікації за темою