У Мостиськах владика Ярослав освятив богослужбову каплицю

17 червня 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав посвячує каплицю у Мостиськах
16 червня у м. Мостиська відбулось освячення богослужбової каплиці Зіслання Святого Духа. Чин освячення здійснив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні о. Тараса Шпега (декана Мостиського), о. Любомира Макарчука (відповідального за будівництво храму) та священиків Мостиського, Хирівського деканатів, а також гостей з Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив вірним, що священича молитва Христа, про яку розповідає Євангеліє Неділі Отців І-го Вселенського собору в Нікеї, - це молитва заступництва Богочоловіка за людський рід. "Сьогодні тут серед нас зібраних на Євхаристію також невидимим чином присутній Христос, як і обіцяв: «Де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них» (Мт. 18, 20)", – додав єпископ. Завдяки присутності Христа молитва людей отримує особливу силу.

Спільнотна молитва, за словами владики Ярослава, скріплює віру людей. Саме тому християни збираються разом в особливому приміщенні – Божому храмі. "Ми будуємо його величним, надаємо йому гарної форми, прикрашаємо його найкращими витворами мистецтва – все це тому, що він є не тільки можливістю нашої зустрічі між собою, а ще й місцем нашої зустрічі з Господом, Котрий серед нас перебуває", – сказав у підсумку єпископ.

Відкликаючись до історичної події, яку Церква згадує у неділю по Вознесінні Господньому – І-го Вселенського собору в Нікеї, – проповідник зауважив: "Сьогоднішнє свято пригадує нам про обов'язок берегти святу віру, відважно свідчити Божу правду у сучасному світі". Святі Отці через Символ віри передали нам неушкодженою і чистою віру в Бога. А згодом багато з них були піддані за це переслідуванням з боку державної влади. "Навчімося відваги від перших християн, щоби і ми були добрими християнами всюди, де Бог нас кожного дня посилає, чи то вдома, чи на місцях нашої праці", – сказав до вірних владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика подякував о. Любомиру Макарчуку та громаді, які подбали про спорудження богослужбової каплиці.

Як повідомив о. Любомир Макарчук прес-службі єпархії, поруч каплицею зводиться храм на честь Зіслання Святого Духа, наріжний камінь під який був освячений 6 листопада 2011 року Божого владикою Юліан (Вороновським). Місце, де зводиться нова святиня, є мікрорайоном Мостиськ, на території якого знаходиться військова частина.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ

Теми: Ярослав (Приріз), Мостиський деканат

Інші публікації за темою