Відбулась єпархіальна проща вчителів та учнів до відпустового місця у Биличах

14 травня 2013
Друк
Фото Комісії освіти та виховання
Учасники прощі
11 травня з благословення владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, відбулась перша єпархіальна проща учнівської молоді до відпустового місця у с. Биличі, що знаходиться на Старосамбірщині. Організацією прощі займалася єпархіальна Комісія у справах освіти та виховання, яку очолює п. Любов Войтко. Цьогорічне паломництво було приурочене 1025-літньому ювілею Хрещення Руси-України, Року Віри та 20-літньому ювілею Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

За підрахунками організаторів прощі, участь у паломництві взяли близько 1000 учнів та вчителів, які прибули з різних міст та районів єпархії: м. Дрогобича, м. Трускавеця, м. Борислава, м. Самбора, а також Дрогобиччини, Самбірщини, Мостищини, Старосамбірщини, Турківщини та Сколівщини.

У богослужбовій каплиці у Биличах відбулась Божественна Літургія, яку очолив о. Григорій Комар (протосинкел єпархії) у спіслужінні о. Володимира Нестера (настоятеля відпустового місця у с. Биличі) та 16 священнослужителів єпархії. Зі словом проповіді до паломників вернувся о. Василь Нестер (Голова комісії у справах родини).

Варто зазначити, що у рамках паломництва відбувся перший Фестиваль учнівської творчості під назвою "Талантом славимо Творця". Учні представили свої малюнки на тему "Божий світ очима дитини", юні любителі фотографії презентували свої фото на тему "Моя світлина – свідок моєї віри". Відтак відбулись виступи художньої самодіяльності на імпровізовані теми.

За словами п. Люби Войтко, проща учнівської молоді до відпустового місця у с. Блиличі стане традиційною і відбуватиметься щороку в 2-у суботу травня напередодні Дня матері.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Комісія освіти та виховання, Биличі, протосинкел

Інші публікації за темою