Владика Ярослав відвідав парафію с. Довге на Дрогобиччині [фото]

08 травня 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
7 травня, у Святлий Вівторок, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, здійснив душпастирські відвідини парафії с. Довге Гірське Підбузького деканату. З цієї нагоди єпископ відслужив Божественну Літургію та освятив новий престіл. Владиці співслужив о. Степан Лутчак (декан Підбузький), о. Тарас Яворський (адміністратор парафії) та священики Підбузького деканату.

Під час проповіді владика Ярослав сказав: "Наша участь в Літургії є зустріччю з Христом, котрий нас розуміє і здатний дати відповідь на всі наші запитання та журби". Саме у такий спосіб, на думку архиєрея, слід розуміти зустріч з Воскреслим Христом двох учнів під час подорожі до Емаусу. Адже вони впізнали Ісуса під час "ламання хліба". Мирна ектенія зі Святої Літургії пригадує, що мир серця християнин може отримати лише звисоти, тобто від Бога. Благаючи спершу Господа за цей духовний мир, ми просимо далі за наші життєві потреби. Далі, за словами єпископа, Бог перетворюється зі слухаючого на промовляючого: спершу посилає апостола, який пояснює нам євангельську науку. А потім сам Христос зі сторінок Євангелія починає звертатися до нас зі своїм словом. "Бо тільки в світлі Божого слова ми зможемо пізнати правильний сенс всього, що стається з нами і з нашими рідними", - додав владика.

Найголовнішим моментом Літургії є ламання хліба - освячення євхаристійних дарів, коли хліб і вино перетворюються силою Святого Духа у Пресвяте Тіло і Кров Спасителя. Ми часто є присутні на Службі Божій, часто з захопленням слухаємо проповіді, але це наше захоплення минає ще перед тим, як ми вийдемо за поріг храму. В щоденному житті ми не маємо сили, аби жити так, як ми про це почули на проповіді, як цього вчить нас Боже Слово. "Тому нам необхідна повна участь в Літургії, а це означає, ми маємо прийняти Тіло і Кров Спасителя як поживу для нашої душі. Бо коли приймаємо Святе Причастя, то тоді сам Христос замешкує в нас і дає нам силу жити згідно зі своєю наукою", - сказав у підсумку єпископ.

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав священика та вірних парафії зі святом Христового Воскресіння. У свою чергу о. Тарас Яворський подякував архиєрею від імені парафіян за душпастирські відвідини парафії.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Підбузький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою