Духовенство та вірні єпархії попрощались з покійним архиєреєм Юліаном (Вороновським) [фото]

04 березня 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Похоронна процесія вирушає з Катедрального храму
4 березня теплими словами зі сльозами на очах прощалось духовенство та вірні Самбірсько-Дрогобицької єпархії зі своїм першим єпископом – владикою Юліаном (Вороновським), - який відійшов у вічність 28 лютого після важкої недуги.

Цього дня заупокійну Літургію очолив владика Володимир (Війтишин), архиєпископ та митрополит Івано-Франківський, у співслужінні владик УГКЦ: Ярослава (Приріза), Михаїла (Колтуна), Миколая (Сімкайла), Дмитра (Григорака), Степана (Менька), Василія (Івасюка), Тараса (Сеньківа), Богдана (Дзюраха), Йосиф (Міляна), Мілана (Шашіка). За душу покійного архиєрея молились близько 300 священнослужителів та тисячі вірних.

"Його життя – це книга Божої любові, яка була відкрита і доступна для кожної людини," – такими словами підсумував життєвий шлях владики Юліана секретар Священнного Синоду єпископів УГКЦ – владика Богдан (Дзюрах). За словами проповідника, покійний архиєрей за життя показав приклад "євангельської дитини": "Був невибагливий у всьому, простим у спілкуванні, щирим у відносинах, безпосереднім та довірливим". Ще від семінарійних часів усі його вихованці називали його простим словом - "тато" (Див. повний текст проповіді).

Владика Богдан наголосив, що своїми ділами покійний владика Юліан засвідчив насамперед свою любов до Господа. Рівно ж усією душею архиєрей любив свою Церкву-Матір, а також рідний народ, врешті-решт, кожну людину, яку зустрічав на своєму шляху.

Після завершення Божественної Літургії владика Ярослав зачитав духовний заповіт владики Юліана, згідно з яким тіло покійного владики буде поховане на монашому цвинтарі Унівської Свято-Успенської лаври поруч із могилою його брата – о. Василія Вороновського. Від імені покійного архиєрея владика Ярослав висловив подяку єпископам, священикам, ченцям та черницям, семінаристам, вірним, місцевій владі, медперсоналу хірургічного та реанімаційного відділень Львівської обласної клінічної лікарні (які спішили на поміч в медичній послузі владиці), а також усім, хто прибув на спільну прощальну молитву.

Відтак після чину останнього цілування домовину з тілом покійного архиєрея процесійною ходою пронесли довкола катедрального храму. Після цього похоронна процесія вирушила до храму Преображення Господнього, де з покійним владикою Юліаном попрощались державні та громадські діячі Дрогобича. По дорозі прощальним співом проводжали покійного архиєрея дрогобицькі хорові колективи: "Боян", хор музучилища ім. Барвінського та хор Дрогобицького педуніверситету. Після панахиди домовина з тілом покійного архиєрея перевезено до Унівської Свято-Успенської лаври, де увечері буде відспівано чин монашого похорону. Наступного дня, 5 березня, о 10-й годині відбудеться Архиєрейська Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Після її завершення труну з тілом архиєрея буде передано землі.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою