Владика Ярослав після чину архиєрейського похорону: "Свої повчання владика Юліан часто завершував проханням: Діти, любіть свою Матір-Церкву!" [відео]

02 березня 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав біля труни покійного владики Юліана
Такими словами владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, пригадав пастирські повчання покійного владики Юліана. Правлячий архиєрей увечері, 2 березня, у катедральному храмі очолив чин архиєрейського похорону, в співслужінні понад 100 священиків, ченців та вірних єпархії.

"Сьогодні ми скорботні як і вдовиця з села Наїн, що втратила єдиного сина, як сестри Марта та Марія, що втратили свого брата Лазаря, як був скорботний Яір, що втратив дочку", - зазначив владика Ярослав. Сьогодні Христос потішає кожного з нас: "Не сумуй", звіщаючи нам радість Свого воскресіння. "Ми зустрінемось з нашим владикою, нашим батьком, який випередив нас і вже стоїть перед Господом", - сказав у підсумку архиєрей.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував усім священикам, ченцям та вірним за те, що прийшли помолитись за блаженний упокій владики Юліана.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ВІДЕО - проповідь владики Ярослава (Приріза)
Автор відеозапису - Анатолій Цимбал

Теми: Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою