Відкриймо дар осіб з неповносправністю [фото]

29 листопада 2012
Друк
Фото Петра ОРИЩИЧА
Під таким гаслом пройшли зустрічі - презентації спільноти «Віра і світло» в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії, а саме в Єпархіальному управлінні (м. Трускавець ) – для духовенства, в Дрогобицькій духовній семінарії – для братів-семінаристів і, на завешення, в Народному домі ім.. Івана Франка (м. Дрогобич) – для усіх бажаючих.

Основна мета - показати, що особи, які мають певні обмеження в рухах, в розмові, мають таке ж серце як і ми, дуже часто значно чуттєвіше.

Відбулась презентація просвітницького фільму «Бачити людину», тобто бачити як і потреби, так і дарунок осіб з особливими потребами, який полягає у відкритості, безпосередності, любові.

З музичною програмою виступив  гурт «Троє в каноє» , а також дрогобичанин - Тарас Курчик.

На презентацію в Народний дім зібралось чимало не байдужих. В залі панувала дружня, щира атмосфера. Батьки дітей з особливими потребами ділились не тільки своїми переживаннями щодо упередженого ставлення з боку оточуючих, але також і радістю, яку дарують діти.

Довідка про «Віра і Світло»

«Віра і Світло» — міжнародний християнський рух спільнот, який об'єднує осіб розумово неповносправних, їхніх батьків та молодь-приятелів.

Духовність "Віри і світла" - це, головним чином, співчуття. Це заклик не спинатися на драбину успіху, а зійти вниз і бути поряд з тими, хто стоїть на останньому місці.Це - служити і відкривати блаженство в омиванні ніг людям.

Про дрогобицьку спільноту

Спільнота СДЄ «Вогники любові» утворилась у 2011р. та зустрічається у Центрі Душпастирства Молоді СДЄ УГКЦ кожної третьої неділі місяця о 14.00 год. Також щодругої неділі служимо спільну Літургію у церкві Преображення Господнього (Спаса), що знаходиться по вул.. Стрийській м. Дрогобич.

Члени спільноти зустрічаються, щоб ділитися труднощами і радощами, святкувати та молитися, підтримувати одні одних, зростаючи в дружбі, вірі та любові, спільно беручи участь у літних таборах, реколекціях, прощах.

Запрошуємо молодь, родини з розумово неповносправними особами на наші зустрічі! Прийдіть, подивіться і поділіться своєю радістю, своїми переживанням.

Більш детальну інформацію про спільноту можна отримати у Центрі Душпастирства Молоді, який знаходиться у м. Дрогобичі по вул.. Шевченка 29/1, тел.. (096) 83-97- 520.

Підготувала Ірина Халак,
приятель спільноти

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин - Петро ОРИЩИЧ