Глава УГКЦ розпочав святкування 100-ї річниці служіння в Україні отців редемптористів

22 листопада 2012
Друк
www.cssr.lviv.ua
Блаженніший Святослав у співслужінні архиєреїв під час Божественної Літургії з нагоди 100-річного ювілею служіння в Україні Чину отців редемптористі
21 листопада 2012 року, на свято Архистратига Михаїла, Архиєрейською Святою Літургією, яку очолив Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви, розпочалося святкування 100-річного ювілею служіння в Україні Чину отців редемптористів.

У Святковій Літургії спільно із Блаженнішим Святославом служили: Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, Владика Степан (Меньок), Екзарх Донецько-Харківський, Владика Михайло (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський, Владика Браєн (Байда), Єпарх Саскатунський, Владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, Владика Іриней (Білик), Єпископ-емерит Бучацької єпархії, Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, та численне духовенство.

Під час проповіді Блаженніший Святослав згадав про Папський Синод, який нещодавно відбувся у Римі і був присвячений темі віри. За словами Предстоятеля УГКЦ, єпископи, які з'їхалися на Синод із усього світу, відзначили плачевний стан сучасної людини, який можна охарактеризувати словом «в'язень».

Нагадаємо, що служіння редемптористів для українців розпочалося від бельгійського місіонера о. Ахіля Деляре, який в 1906 році змінив латинський обряд на візантійський, щоб працювати з українськими емігрантами в Канаді. Вражений невтомною працею бельгійських отців, Митрополит Андрей (Шептицький) запропонував їм розпочати подібну місійну діяльність і в Західній Україні (тоді частина Австро-Угорської імперії). У травні 1913 року Митрополит Шептицький та Генеральний уряд редемптористів підписали угоду про заснування монастиря в Галичині, а вже в серпні того ж року до України прибув о. Йозеф Схрейверс та ще п'ять отців і один брат.

За 100 років своєї діяльності Львівська провінція Найсвятішого Відкупителя дала Церкві чотирьох священномучеників, багатьох ісповідників віри та невтомних працівників на Господній ниві.

Департамент інформації УГКЦ

Теми: Блаженніший Святослав, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою