Владика Ярослав (Приріз) під час посвячення оновленого храму у с.Летня на Дрогобиччині: "Слово Боже, посіяне як зерно у добрий грунт нашого розуму і серця, родить сторицею"

30 жовтня 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) разом зі священиками та вірними у храмі с. Летня
28 жовтня владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав парафію у с.Летня на Дрогобиччині. На подвір'ї храму владику привітала молодь парафії на чолі з о.Іринеєм Головацьким, настоятелем місцевої греко-католицької громади.

Перед початком Божественної Літургії архиєрей освятив відреставрований храм Різдва Христового. Відтак єпископ відслужив Святу Літургію у співслужінні о. Анатолія Чуниса (декана Меденицького), о. Іринея Головацького (настоятеля парафії) та священиків Меденицького, Сколівського, Дрогобицького та Лішнянського деканатів.

"Ніхто не знає краще від Бога дороги до нашого нутра і лише Бог потрапить своїм словом відкривати ті глибини нашого єства, які ми вже давно закрили перед собою", – зазначив владика Ярослав, пояснюючи вірним значення Христової притчі про Сіяча. За словами єпископа, Бог надзвичайно уважно вислуховує прохання людини та швидко поспішає їй на допомогу. Відповідно й людина має радо слухатись Божого голосу. "Як ми можемо слухати Бога? – Слухати означає бути завжди готовим, відкритим і покірним перед Богом", – наголосив владика Ярослав. Християнин повинен пам'ятати, що Бог промовляє до нього у різний спосіб: через красу світу, життєві терпіння, через прохання ближніх, через послух проводу Церкви.

Після завершення богослужіння єпископ подякував настоятелю храму, громаді вірних, жертводавцям та реставраторам: "Дякую жертводавцям цього храму, його реставратора, душпастирям – одним словом усім, завдяки кому він оновлений і став справжньою окрасою вашого села і нашої єпархії". У свою чергу, о. Іриней Головацький подякував архиєрею за душпастирські відвідини парафії у с. Летня.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Меденицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою