У Трускавці відбулись курси підвищення кваліфікації для катехитів єпархії [фото]

05 липня 2012
Друк
Фото Катехитичної комісії
Владика Ярослав проводить лекцію для катехитів
Із благословення Владики Ярослава, Єпископа Самбірсько-Дрогобицького, Єпархіальна Катехитична комісія та Дрогобицький Інститут Пресвятої Трійці організували Курси підвищення кваліфікації для катехитів, які здобували катехитичну освіту до 2004 року.

Перший етап курсів відбувся у приміщенні колишнього єпархіального управління у м. Трускавці з 25 по 29 червня 2012 р. Б. Участь у курсах взяли 35 катехитів із деканатів Сколівського та Дрогобицького районів.

Основний акцент першого етапу курсів був поставлений на новий Катехизм УГКЦ «Христос – наша Пасха» та активні методи в катехизі.

Перші три дні занять з катехитами провадили: о. д-р. Мирон Бендик, о. ліц. Іван Гаваньо, о. ліц Тарас Коберинко, котрі входили в робочу групу з написання Катехизму. На початку занять слухачі Курсів отримали примірники нового Катехизму.

Наступні два дні заняття провадила п. Наталія Сиротич із м. Києва. Темою її практичних занять було «Дітям, підліткам та молоді про Святі Таїнства цікаво та доступно». Заняття пройшли в веселій та цікавій атмосфері. Кожен з катехитів отримав багато корисного для своєї подальшої праці.

В часі навчання з катехитами мав зустріч і Правлячий Архиєрей Владика Ярослав. Єпископ провів одну лекцію та уділив своє Архиєрейське благословення.

Другий етап курсів цих же катехитів буде проведено на базі Дрогобицького Інституту Пресвятої Трійці у місяці серпні. До нього увійдуть: курс біоетики та біблійний апостолят.

за повідомленням
Єпархіальної Катехитичної комісії 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катехитична комісія

Інші публікації за темою