ПМВ УГКЦ готує сьому Міжнародну пішу прощу родин мігрантів

25 червня 2012
Друк
Проща Самбір-Зарваниця, м. Самбір, 5 серпня 2011
Пасторально-місійний відділ УГКЦ та БФ «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії 22-23 червня провели підсумкову організаційну зустріч паломників, мігрантів та їхніх родин перед сьомою Міжнародною пішою прощею родин мігрантів із Самбора у Зарваницю, яка відбудеться з 03 по 12 серпня. Завершенням зустрічі стала Єпархіальна нічна піша проща родин мігрантів та всіх охочих до Чудотворної ікони Грушівської Богородиці.

Щороку, перед прощею, такі організаційні зустрічі проводяться з метою детального опрацювання ділянок служіння та призначення відповідальних за кожен із напрямів. Організаторами було представлено маршрут, який щороку змінюється. Цьогоріч проща пройде землями Івано-Франківщини, кілометраж якої складе 250 км.

Зустріч провів о. Ігор Козанкевич, директор БФ «Карітас» СДЄ. У перший день присутні розважили над темою, яка обрана як стратегія розвитку УГКЦ до 2020 року: «Жива парохія – місце зустрічі Христа». Розпрацювали методи та шляхи представлення цієї теми в групах на цьогорічній Міжнародній пішій прощі родин мігрантів Самбір-Зарваниця. Наступного дня детально обговорили обсяг завдань та призначили відповідальних.

Вперше цього року на завершення прощі у Зарваниці, 11 серпня, відбудеться Фестиваль творчості мігрантів. Його особливістю є те, що до участі у фестивалі запрошено українців, які працюють за кордоном. «Вони представлятимуть країни, в яких перебувають, ділитимуться своїм досвідом життя там. Це сприятиме певній єдності між українцями, розсіяними по світі, а також є доброю можливістю розширити та поглибити пізнання світу», –зазначає п. Оксана Пронюк, організатор фестивалю.

У Зарваниці постане пам'ятник заробітчанам, а «тому ми хочемо, щоби Зарваниця стала місцем зустрічі мігрантів та їхніх родин», – говорить п. Оксана.

Завершенням зустрічі стала нічна піша проща, участь у якій взяло близько 150 осіб, які представляли Львівську, Івано-Франківську області, а також м. Київ.

повідомила
Іванна Рижан