Організатори велопрощі Дрогобич-Грушів: "Велопаломництво для багатьох молодих людей є стежкою до свого парафіяльного храму"

28 травня 2012
Друк
Ілюстрація
Велопроща
25-26 травня з благословення владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, відбулась велопроща Дрогобич-Грушів. Паломництво було присвячене одночасно кільком подіям: 120-літтю з дня народження Патріарха Йосифа (Сліпого) та 25-літтю з дня появи Пресвятої Богородиці у Грушеві.

«Досвід велопрощ показує, що для багатьох молодих людей таке паломництво стає стежкою до свого парафіяльного храму», - зазначив о.Ігор Цмоканич, один з організаторів та учасників прощі до Грушева. «Що цікаво наймолодшим  учасником цьогорічної прощі був 9-річний хлопчина», - додав о. Ігор.

25 червня, увечері, велосипедисти взяли участь у молебні до Богородиці в Катедральному храмі м.Дрогобича. Відтак на міській площі відбулись показові виступи. Велосипедисти зобразили фігуру в формі хреста.

Наступного зранку біля храму Пресвятої Трійці відбулась реєстрація учасників прощі. Досвідчені паломники-велосипедисти провели інструктаж з правил безпеки та сформували загальну колону прочан. Молитвою-благословення, яку провів о. Тарас Гарасимчук, парох кафедрального храму, було дано початок цьогорічному велопаломництву.

Близько 12-ї години в супроводі працівників ДАІ та машин швидкої допомоги паломники прибули до Грушева. Тут прочани взяли участь у Святій Літургії, яку служили священики о. Ігор Цмоканич, о. Андрій Бунь та о. Ростислав Мелех.

Після завершення богослужіння та короткого відпочинку відбулась культурно-мистецька програма. Тріо-жонглерів з Трускавця продемонстрували присутнім свою віртуозність. Показові виступи виконали учасники школи карате з м. Дрогобича.

Зазначимо, що організаторами прощі виступили священики Дрогобицького деканату: о. Ігор Цмоканич, о. Ростислав Мелех та о. Андрій Бунь. Подібна проща відбувається уже третій рік поспіль. Порадником та натхненником велопаломництва є також Юрій Тудрій – досвідчений велосипедист, який надає професійні консультації щодо безпеки руху та спорядження. Організатори прощі щиро дякують численним добродіям, які у різний спосіб сприяли проведенню паломництва.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: велопроща, Грушів, Дрогобицький деканат, Меденицький деканат

Інші публікації за темою