У Світлий понеділок Митрополит Львівський очолив богослужіння у Прокатедральному соборі Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото]

16 квітня 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Митрополит Ігор (Возьняк) проповідує у Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора
16 квітня, у Світлий понеділок, на запрошення правлячого архиєрея Самбірсько-Дрогобицької єпархії – владики Ярослава (Приріза) – до Прокатедрального собору Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора прибув владика Ігор (Возьняк), Митрополит та Архієпископ Львівський. Приїзд митрополита до м.Самбора – це перший пастирський візит Високопреосвященного кир Ігора до Самбірсько-Дрогобицької єпархії з часу проголошення Львівської Митрополії 29 листопада 2011 року Божого. Нагадаємо, що до складу новоутвореної митрополії увійшли Львівська архиєпархія та Самбірсько-Дрогобицька, Стрийська й Сокальсько-Жовківська єпархії.

"Христос помер на хресті та воскрес не для того, щоб цим тільки зовнішньо радіти й на цьому кінець. Ні! Його смерть й воскресіння зобов'язують нас до гідного християнського життя, до зберігання Божих Заповідей та вияву нашої любові до Триєдиного Бога й ближніх", – зазначив Митрополит Львівський під час Божественної Літургії, яку він очолив у співслужінні владики Ярослава (Приріза) та 15 священнослужителів єпархії.

У пастирському слові владика Ігор розповів вірним про шлях віри, який пройшли апостоли, ставши з "маловірів" людьми повними відваги у Дусі Святому: "Слабкою була віра учнів Господніх, мимо того, що вони уже добре знали, наприклад, про воскресіння Ісусом Христом Лазаря, що лежав мертвий чотири дні у гробі . Знали, але у воскресіння Христа не вірили... Коли ж переконалися, що Спаситель воскрес, зрозуміли глибше спасенну місію Христа, свого Бога, побороли страх, вибрали нового апостола, зібралися разом, молилися й очікувати приходу Святого Духа, якого обіцяв їм Христос".

Пригадуючи про те, як з полохливого та застрашеного голосом жінки в дворі Каяфи апостол Петро став непорушною скелею, на якій Господь збудував свою Церкву, Митрополит Львівський звернувся до вірних з такими словами: "Ми з вами, представники Христової Церкви, її служителі, які теж повинні вносити добру зміну в своє життя та допомагати у духовному житті наших вірних. А зміна може бути негативна або позитивна. Її вибираємо ми – кожна особа окремо".

Після завершення Святої Літургії владика Ярослав, складаючи подяку Високопреосвященному кир Ігору за пастирські відвідини Прокатедрального собору Самбірсько-Дрогобицької єпархії, подарував Митрополиту пам'ятну ікону. Правлячий архиєрей подякував також духовенству УГКЦ м. Самбора, а також численним вірним за спільну участь у святковій Літургії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Фоторепортаж

Теми: Ігор (Возьняк), Прокатедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою