Владика Ярослав (Приріз) у четверту неділю Великого посту: "Молитва не лише укріпляє віру, але також охороняє її тоді, коли диявол намагається засіяти у нашому серці зневіру і сумніви"

26 березня 2012
Друк
На цьому наголосив правлячий архиєрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, звертаючись до вірних з пастирським словом у четверту неділю Великого посту. Цього дня єпископ очолив Божественну Літургію у катедральному храмі м. Дрогобича.

Пояснюючи євангельське читання четвертої неділі Великого посту, у якому розповідається про батька, що просить Христа укріпити його віру та зцілити його хворого сина, владика Ярослав зауважив: "Сьогодні Христос скеровує до нас дуже важливе повчання, кажучи батькові юнака: «Все можливо, тому хто вірує»". Відтак архиєрей зазначив: "Першим середником укріплення віри є безпосереднє звернення до Бога з просьбою, щоб Він скріпив нашу віру. Йдеться про щиру і витривалу молитву". Саме тому, за словами єпископа, коли християнин відчуває, що він потопає у життєвих обставинах, йому слід кликати разом з Петром: "Господи, рятуй мене; Господи, поможи моєму невірству, укріпи мою віру!".

Другим середником, що укріплює віру людини, на думку єпископа, є досвід особистої зустрічі з Богом. Іншими словами, людина переконується у правдивості Того, у Кого вірує. Щоб цей досвід здобути потрібно жити словом Христовим: "Щоб переконатися на власному досвіді про правдивість науки, яку містить слово Боже і якої навчає нас Церква, немає іншого способу, як лише почати жити цією наукою, впроваджуючи її принципи в своє життя".

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою