У Старому Самборі відбулась Хресна дорога вулицями міста

20 березня 2012
Друк
Фото Галини АНТОШИК
Хресна дорога вулицями м. Старого Самбора
У Хрестопоклонну неділю, 18 березня, вулицями Старого Самбора пройшла молитовна Хресна дорога. У спільній молитві взяли участь священики Старосамбірського деканату та близько 300 мешканців міста та довколишніх сіл.

«Ми вже не вперше організовуємо подібні хресні ходи у Старому Самборі, однак цьогорічна Хресна дорога була особливою. Процесійно ми пройшлись практично усіма головними вулицями міста. Усі учасники, незважаючи на втому, бо ходити довелось багато, були дуже задоволені», – розповів о. Михайло Николин, Старосамбірський декан.

Одну з 14-ти стацій Хресної дороги вірні молились поруч з могилою воїнів УПА, яка тематично символізувала гору Голгофу, на якій розп'яли Христа. Зупинками для інших стацій послужили місцеві каплиці, фігури матері Божої. Учасники хресної ходи несли дерев'яний хрест та запалені лампадки. Спільна Хресна дорога, яка тривала близько п'яти годин, завершилася у храмі св. Миколая Чудотворця.

Участь у Хресній дорозі взяв єромонах Мартин Хабурський ЧСВВ, який впродовж 18-21 березня проводив у Старому Самборі триденні реколекції.

За повідомленнням
Галини Антошик,
Кореспондента газети «Коловорот»

Теми: Старосамбірський деканат, процесійний хід

Інші публікації за темою