У Надвечір'я Богоявлення владика Ярослав очолив богослужіння у катедральному храмі

21 січня 2012
Друк
18 січня, у Надвечір'я Богоявлення, у Дрогобичі, в катедральному храмі, відбулось богослужіння Царських часів, а відтак Вечірня з Літургією св. Василія Великого, які очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні священиків парафії.  

 

"Переживаючи радісні свята різдвяного циклу, кожен з нас мав нагоду справді почерпнути з джерела безмірної Божої любові та слави, що об'явилася для всього людства через таїнство Воплочення Сина Божого". - Зазначив владика Ярослав (Приріз), звертаючись до вірних під час богослужіння. - "Рівно ж і сьогодні в Навечір'я Богоявлення, Всемилостивий Господь продовжує впроваджувати нас в здійснення одвічного Божого плану спасіння всього людства. Свята Церква перед празником Господнього Богоявлення у богослуженнях звертається до своїх вірних: "Вифлеєм залишивши, преславне чудо, спішімо до Йордану душею гарячою і там побачимо велике таїнство".

"Богоявлення Господнє - це справді велична і таїнственна подія, у якій невидимий Бог об'явився нам у людському тілі, щоб обновити і освятити нас і цілу Вселенну. Цей празник не повинен закінчуватися одним святом, але повинен знаходити свій відгомін протягом всього церковного року: в богослужбах неділь, празників та інших відправах. Багата символіка східного українського обряду, маєстатична церковна архітектура, ясно освічений храм, ікони, священні ризи - все це підносить наш дух до Бога, вказує на Божу присутність між нами", - зазначив у підсумку архиєрей.

Згідно з богослужбовою традицією, єпископ разом зі священиками після завершення Літургії здійснив чин великого водосвяття.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою