У Мокрянському деканаті молитовно відзначили Рік Дрогобицьких священномучеників

07 листопада 2011
Друк
6 листопада у с. Медвежа Дрогобицького району в храмі св. Миколая Чудотворця відбулись святкування Року Дрогобицьких священномучеників. Святкування розпочались 5 листопада Вечірнею та нічними чуваннями за участі парафіяльної молоді. Наступного дня до храму прибув владика Юліян (Вороновський), вислужений єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії, щоб очолити у співслужінні священиків Мокрянського деканату урочисту Літургію.

Виголошуючи проповідь, митр. прот. Тарас Гарасимчук (канцлер єпархії) закликав вірних до наслідування чеснот блаженних дрогобицьких мучеників. Провідник пригадав вірним також життєвий подвиг о. Маркіяна Шашкевича, адже у цей день український народ святкував 200-ліття з дня народження великого "будителя нації".

На завершення Владика Юліян подякував прот. Михайлу Коліщаку, декану Мокрянському, священикам і мирянам деканату за спільну працю впродовж останніх майже двадцять років, і вручаючи благословенні грамоти, побажав усім плідної праці та служіння на благо Церкви і народу.

Нагадаємо, що 2011 рік декретом правлячого архиєрея владики Юліяна (Вороновського) проголошений у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії роком священномучеників Якима, Віталія та Северина. Згадані священики були ченцями-василіанами Дрогобицького Свято-Троїцького монастиря. У 1940-х роках вони загинули мученицькою смертю у дрогобицьких катівнях НКВД. Впродовж 2011 року урочисті святкування року Дрогобицьких мучеників відбуваються у всіх 20-ти деканатах Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії