У Мостиськах молитовно відзначили Рік Дрогобицьких священномучеників

26 вересня 2011
Друк
25 вересня у м. Мостиська у храмі великомученика Юрія відбулись святкування Року Дрогобицьких священномучеників. Святкування розпочались 24 вересня Вечірнею та нічними чуваннями за участі парафіяльної молоді. Наступного дня до храму прибув правлячий архиєрей єпархії владика Юліян (Вороновський), щоб очолити у співслужінні священиків Мостиського деканату урочисту Літургію.

Звертаючись до вірних, владика Юліян закликав до наслідування чеснот блаженних дрогобицьких мучеників. На завершення Владика Юліян подякував прот. Тарасові Шпегові, декану Мостиському, священикам і мирянам деканату за спільну працю впродовж останніх майже двадцять років, і вручаючи благословенні грамоти, побажав усім плідної праці та служіння на благо Церкви і народу.

Нагадаємо, що 2011 рік декретом правлячого архиєрея владики Юліяна (Вороновського) проголошений у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії роком священномучеників Якима, Віталія та Северина. Згадані священики були ченцями-василіанами Дрогобицького Свято-Троїцького монастиря. У 1940-х роках вони загинули мученицькою смертю у дрогобицьких катівнях НКВД. Впродовж 2011 року урочисті святкування року Дрогобицьких мучеників відбуваються у всіх 20-ти деканатах Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії