Розпочалось паломництво із Самбора до Зарваниці

08 серпня 2011
Друк
www.ugcc.org.ua
Прочани біля храму Різдва Пресвятої Богородиці й готуються вирушати в паломництво
5 серпня Божественною Літургією у храмі Різдва Пресвятої Богородиці у м. Самборі розпочалась 10-денна піша проща Самбір-Зарваниця. Цьогоріч у паломництво вирушили близько 300 осіб.

 

Звертаючись до прочан після завершення Літургії, владика Йосиф (Мілян), Голова Пасторально-місійного відділу УГКЦ, зазначив: «Комусь вистачає «сокрушена сльоза, а хтось ціле життя шукає за Богом, набиваючи гулі і рани і, може, лише на заході життя Господь дозволить торкнутися Його риз». За словами владики, іти пішою прощею із Самбора у Зарваницю не тільки почесно, але і трудно, позаяк «трудно віднайти свою вузьку дорогу, яка приведе нас до Бога», – говорить єпископ.

Зазначимо, що Божественну Літургію очолив о. Василь Поточняк (виконавчий секретар Пасторально-місійного відділу УГКЦ) у співслужінні о. Ігора Козанкевича (директора "Карітасу"), о. Богдана Добрянського (декана Самбірського) та о. Івана Ковби, який впродовж 8 років душпастирював серед українців греко-католиків у Росії.

Після завершення богослужіння владика Йосиф зачитав лист подяки о. Івану Ковбі, даний Блаженнішим Святославом (Шевчуком), за ревне служіння у м. Сургут на теренах Російської Федерації.

Як зазначає офіційний сайт УГКЦ, участь у цьогорічному паломництві беруть представники з усієї України: Сходу - Донецьк, Центру - Київ, а також з-поза її меж: Чехія, Естонія, Італія, Казахстан, Іспанія, Польща, Росія, Португалія, Англія, Бельгія, Ізраїль, США, Білорусія.

Додамо, що проща триває з 5 по 14 серпня і пройде трьома областями: Львівською, Івано-Франківською, Тернопільською. Загальна відстань складає близько 240 км. Щодня паломники долатимуть відстань близько 30 км.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії