У Сколе відбувся V-й Єпархіальний з'їзд "Матерів у молитві"

25 липня 2011
Друк
23 липня у Сколе відбувся з'їзд спільнот "Матері в Молитві" Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Понад 500 членкинь парафіяльних спільнот прибули карпатського містечка, щоб спільною молитвою подякувати Богові за дар материнства.

Урочисту Літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ-коад'ютор Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні прот. Любомира Митника (Голови Комісії у справах мирян), митр. прот. Андрія Петришина (декана Славського), прот. Івана Дашинича (декана Сколівського) та священиків Сколівського деканату.

"Ісус навчає нас постійно молитись, запевняючи, що Бог завжди вислухає нас, якщо ми звертаємося до Нього витривало і з вірою, якщо наша просьба є згідна з Його волею", - зазначив владика Ярослав, звертаючись з пастирським словом до матерів. Розвиваючи тему молитви, архиєрей наголосив, що уважне читання євангельських слів Ісуса допомагає християнину пізнати як осягнути правдиву молитву. Зокрема, Христос навчає нас перед початком молитви примиритись з нашими кривдниками, не бути багатослівними під час молитви, не молитись про людське око. До того ж молитва скріплюється постійністю та міцною вірою у Бога.

Після завершення Літургії єпископ подякував матерям за їх молитовне служіння, яке вони здійснюють при парафіях, приносячи в життя своїх родин щиру віру в Бога. Владика Ярослав висловив також вдячність о. Василю Головацькому та о. Володимиру Карлику - священикам парафії Різдва Пресвятої Богородиці - за щире прийняття в м. Сколе Єпархіального з'їзду матерів у молитві.

Зазначимо, що цьогорічний з'їзд «Матерів у молитві» є п'ятим за числом. У попередні роки з'їзди відбувались у Старому Самборі, Трускавці та Самборі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії