У Меденичах на Дрогобиччині вшанували подвиг Дрогобицьких священномучеників

10 липня 2011
Друк
www.katedra.org.ua
Владика Юліян зі священиками Меденицького деканату
9-10 липня в Меденичах, що на Дрогобиччині, відбулись святкування Року Дрогобицьких священномучеників. Святкування розпочались 9 липня Вечірнею та нічними чуваннями за участі парохіяльної молоді. Наступного дня - 10 липня - до Свято-Успенського храму прибув правлячий архиєрей єпархії владика Юліян (Вороновський), щоб очолити у співслужінні священиків Меденицького деканату урочисту Літургію.

Із словом науки до присутніх звернувся прот. Любомир Митник, віце-канцлер єпархії, у якому закликав вірних до наслідування чеснот блаженних дрогобицьких мучеників. На завершення Владика Юліян подякував священикам і мирянам Меденицького деканату за спільну працю впродовж останніх майже двадцять років, і вручаючи благословенні грамоти, побажав усім плідної праці та служіння на благо Церкви і народу.

Нагадаємо, що 2011 рік декретом правлячого архиєрея владики Юліяна (Вороновського) проголошений у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії роком священномучеників Якима, Віталія та Северина. Згадані священики були ченцями-василіанами Дрогобицького Свято-Троїцького монастиря. У 1940-х роках вони загинули мученицькою смертю у дрогобицьких катівнях НКВД. Впродовж 2011 року урочисті святкування року Дрогобицьких мучеників відбуваються у всіх 20-ти деканатах Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії