Дрогобицький "Карітас" скеровує семінаристів на стажування до Німеччини

23 червня 2011
Друк
БФ «Карітас СДЄ», завдяки співпраці з Міжнародним Будівельним Чином, організував для семінаристів з Дрогобицької та Львівської Духовних семінарій поїздку до Німеччини. Програма їх трьохтижневого перебування передбачає роботу в соціальних об'єктах Німеччини (сиротинцях, домах пристарілих), а також екскурсії та відвідини цікавих місць Німеччини. Отже, волонтерська допомога семінаристів буде поєднана з добре організованою програмою дозвілля.

Протягом чотирьох місяців тривав діалог між БФ «Карітасом» та німецькою партнерською організацією про обмін волонтерами. Вперше «Карітас» скеровує українських волонтерів закордон. Труднощі, яки виникали під час організації поїздки, вдалось подолати завдяки Ернсту Людеману, приятелю «Карітасу» з Німеччини.

Зазначимо, що вже протягом кількох років БФ «Карітас СДЄ» співпрацює з Міжнародним Будівельним Чином (Internationaler Bauorden - Німеччина). В рамках цієї співпраці волонтери з зарубіжжя щороку приїжджають допомагати БФ «Карітас». Будівельний Чин шукає в Європі волонтерів, готових приїхати до України та допомагати «Карітасу» працею на соціальних об'єктах. Цього року «Карітас» очікує десять молодих людей, які обладнуватимуть соціальний гуртожиток для жінок. Це будуть волонтери зі Швейцарії, Австрії та Німеччини.

До того ж «Карітас» запрошує бажаючих зміцнити свої знання англійської мови до спілкування з волонтерами (тел. для довідок (244) 2 24 58).

за повідомленням
Юлії Марунчак