Славщина відсвяткувала Рік дрогобицьких мучеників

30 травня 2011
Друк
У суботу, 28 травня, пізно ввечері до Святоуспенського храму у селищі Славське, що на Сколівщині, прибув Преосвященнійший Юліян, Єпископ Самбірсько-Дрогобицький, щоб вшанувати пам'ять дрогобицьких трьох мучеників. На подвірї храму Владику зустрічали священики і миряни Славського деканату.

Відслуживши Велику Вечірню, із проповідю до присутніх звернувся ієрей Анатолій Цап, один із наймолодших священиків деканату. У своєму слові отець Анатолій наголосив на святості родин, в яких зростали дрогобицькі мученики, і заохотив усіх присутніх дбати про святість власних родин, у яких зростають майбутні священики, монахи, вчителі, лікарі, урядовці тощо. Акафістом перед іконою дрогобицьких мучеників продовжилось млдіння у храмі. А вже після цього ініціативу у молитів та нічнрих чуваннях взяли членкині сестринстьва Матерів молитви та іноки Василянського монастиря із Крехова.

Архиєрейська Літургія була кульмінацією ціло нічного чування. Із словом науки до присутніх звернувся митр. прот. Тарас Гарасимчук, канцлер Єпархії, у якому закликав присутніх з гідністю бути учнями Христа. На завершення Владика Юліян подякував священикам і мирянам Славського деканату за спільну працю впродовж останніх майже двадцять років, і вручаючи благословенні грамоти, побажав усім плідної праці і служііння на благо Церкви і народу.

Джерело: сайт катедри