Владика Юліян відвідав парохію с. Радохинці Мостиського р-ну

22 грудня 2010
Друк
18 грудня у с. Радохинці Мостиського району відбулось освячення оновленого храму св. Володимира Великого. Радість місцевої громади УГКЦ розділив преосвященніший Юліан (Вороновський), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, який з цієї нагоди очолив Божественну Літургію. Святкування у Радохинцях невипадково відбулись у переддень свята св. Миколая Чудотворця. Саме цей день, згідно з давнім місцевим звичаєм, вважається престольним празником у Радохинцях.
 
"Святий Миколай навчає нас виявляти свою любов та милосердя до ближнього у смиренні серця, не шукаючи собі за це людської слави," - зазначив владика, звертаючись з проповіддю до вірних. Після завершення Літургії архиєрей подякував адміністратору парохії о. Євгену Макогону та вірним за їх старанну працю у відновленні святині.
 
Участь в урочистих богослужіннях взяли 14 священиків, а також два римо-католицькі священики: з с. Гусакова Мостиського р-ну та м. Рудок Самбірського р-ну.
 
Як зазначив о. Євген Макогон, громада УГКЦ молиться у даному храмі з 1997 року. Саме тоді, згідно з рішенням суду, вірних греко-католицької громади було допущено до спільного користування храмом разом із громадою УПЦ КП. До цього часу греко-католики молились надворі поруч з церквою. У 2004 р. році зусиллями обох громад було проведено зовнішнє оновлення храму, а у 2010 р. здійснено внутрішній ремонт, розпис церкви та придбано нове освітлення.
 
о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Юліан (Вороновський), Мостиський деканат

Інші публікації за темою