На пресвітерській раді говорили про відновлення традицій українського іконопису та збереження давніх дерев'яних храмів [фото]

25 листопада 2010
Друк
16 листопада відбулось засідання пресвітерської ради Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Участь у засіданні взяли архиєреї єпархії: владика Юліян та владика Ярослав. Розпочинаючи нараду пресвітерів, владика Ярослав ознайомив присутніх з тематикою питань, винесених для обговорення. Відтак диякон Михайло Олійник, Голова єпархіальної комісії у справах сакрального мистецтва та архітектури, представив доповідь на тему ідентичності українського іконопису. У своїй доповіді диякон Михайло розповів про важливість відродження українського іконопису під час розпису новозбудованих храмів. Хід своїх міркувань доповідач демонстрував візуально за допомогою медіа-презентації. Опісля з доповіддю про підсумок візитацій парафій єпархії виступив митр. прот. Тарас Гарасимчук, канцлер єпархії. Доповідач зосередив увагу присутніх на потребі належного збереження тих церков, які становлять культурно-історичну спадщину.
 
Опісля владика Ярослав представив завершальну версію герба єпархії, над яким впродовж року працював відомий геральдист Андрій Гречило, враховуючи побажання богословів, істориків та пресвітерів єпархії. Архиєрей також розкрив богословське значення герба. Наприкінці пресвітерської ради було розглянуто питання канонічних меж окремих парафій.  
 
о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Пресвітерська рада

Інші публікації за темою