У с. Верхні Гаї на Дрогобиччині владика Ярослав освятив оновлений храм

18 жовтня 2010
Друк
17 жовтня владика Ярослав (Приріз) відвідав парафію с. Верхні Гаї, що на Дрогобиччині, та освятив надкупольні хрести для місцевого храму. Урочисті богослужіння на чолі з архиєреєм розпочались Божественною Літургією, яку співслужили митр. прот. Мирон Бендик (ректор Дрогобицької семінарії), прот. Анатолій Полянко (декан Лішнянський) та священики Лішнянського деканату. Звертаючись із пастирським словом до вірних парохії, архиєрей зазначив: "Боже слово відіграє велику роль у нашому житті, не раз вистачає лише одного слова, щоб в комусь розбудити святе життя; буває, що одне слово може розпалити в людській душі великий вогонь любови, може оздоровити давно завдані рани, може укріпити і розпалити до нового ентузіазму та ревності в християнському житті, може оживити те, що давно вже було омертвіло та лежало в гробі гріху та резиґнації".
Проводячи паралель із життєвим досвідом, владика зауважив, що мале зерно, коли проростає, спроможне пробитись крізь міцний асфальт та принести плід: "Слово, яке Ісус порівнює до зерна, пригадує нам, що вистачить одне слово, щоб тільки ми над ним затрималися і дозволили йому пустити коріння в нашому житті". Наостанок архиєрей побажав вірним міцності та витривалості у слуханні та сповненні у житті Божих слів: "Боже Слово має дати добрий плід, у наших родинах, у цілій парафії через щиру віру в Бога, через взаємну любов та пошану. Користайте радо зі Святих Тайн Сповіді та Причастя, приймайте глибоко до серця Слово Боже через щоденне читання та слухання Євангелії, через проповідь священика; старайтеся і самі бути тими сівачами Божої благодаті, своєї віри та любові для своїх ближніх".

Після завершення Літургії владика подякував адміністратору парохії о. Роману Волянському, жертводавцям та вірним за турботу про Божий храм, дзвіницю, над оновленням яких вони старанно трудились.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Лішнянський деканат

Інші публікації за темою