Відбувся семінар «Не вбий ще ненародженого»

16 лютого 2009
Друк
«Аборт – це жахливий гріх, адже жінка і гінеколог позбавляють життя невинну дитину, яка спокійно теплиться під серцем матері», - зазначив о. Тарас Рисей, капелан міської лікарні м. Самбора, звертаючись до студентів Самбірського педагогічного коледжу. Семінар, присвячений темі абортів, відбувся 10 лютого у м. Самборі та викликав чималий інтерес серед студентства. Ініціатором цього заходу стала Любов Войтко, голова комісії у справах шкільництва Самбірсько-Дрогобицької єпархії. На семінар були запрошені Михайло Заріцький, голова міської організації партії Християнсько-Демократичний Союз, та Ірина Плесканка, координатор міської спільноти «Матері в молитві».

Після виступу гостей своїми роздумами на тему абортів поділились і самі студенти. Наприкінці семінару усі присутні, яких було близько 80-ти, запалили свічки як символ молитовної пам’яті про тих, кого було невинно вбито у материнському лоні.

Як свідчить офіційна статистика, українські жінки за останні 18 років здійснили 40 мільйонів абортів. Хоча офіційно визнано, що аборт – це вбивство живої істоти, в Україні його можна здійснювати на 154-й день вагітності.

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою